La companyia Non Sin Tri clou una residència al Teatre Mundial de la mà de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

L’estada ha servit per tal que la companyia pugui acabar de perfilar i culminar el procés creatiu de l’espectacle ‘No tan sapiens’

«Les residències artístiques són bàsiques per a tots els processos de creatius», explica Aleix Ildon de la companyia circense Non Sin Tri. Aquesta setmana el trio ha fet una residència artística creativa al Teatre Mundial de la Bisbal que clou avui, divendres. L’estada, fruit d’una col·laboració amb la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal, els ha servit per acabar de perfilar i culminar el procés creatiu de l’espectacle ‘No tan sapiens’. «Si bé la proposta ja la vam representar per primera vegada el juny passat, a Marsella sentíem que requeria una escenificació real, amb llums i en un espai tancat que l’acostés a la realitat», afegeix l’artista circense.

‘No tan sapiens’ és un espectacle de 55 minuts que a través d’una atmosfera màgica i aquàtica, descobreix unes criatures que habiten un futur distòpic. Una immersió carregada d’imatges simbòliques transporten l’espectador per una paràbola que qüestiona la naturalesa humana i les accions del pas de l’ésser humà per la Terra. En un to poètic, des d’una perspectiva còmica i bufonesca, Non Sin Tri representa com la depravació transgredeix la bellesa i la corrupció, finalment, s’obre camí. Aquest diumenge el presenten al Centre d’Arts Escèniques El Canal de Salt.

Non Sin Tri és un trio d’equilibris acrobàtics en monocicle d’allò més singular. Els seus integrants es van conèixer a l’escola de circ Carampa de Madrid, on van començar a desenvolupar una nova tècnica junts. Posteriorment, van continuar la seva formació artística a Arc a Cirque, Centre Regional des Arts de Cirque de Chambéry, França, amb l’objectiu de crear un espectacle conjuntament. El motor creatiu del qual era indagar en la problemàtica dels plàstics al mar. Encaren aquest tema amb una intenció pedagògica i amb el desig d’assolir una repercussió social. La posada en escena, es basa en la interdisciplinarietat tècnica i la barreja de llenguatges artístics com l’expressió corporal, el joc teatral i la manipulació d’objectes, emprant recursos d’altres disciplines com les màscares i les marionetes.

Les residències artístiques de la Fira de Circ al Carrer i el Teatre Mundial com a centre de creació escènica
No és la primera vegada que el Teatre Mundial de la Bisbal acull una residència artística de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal. L’espai municipal, a més de les funcions d’equipament escènic, també és centre de formació i creació. A més de circ, el Teatre Mundial també preveu acollir residències de creació artística escènica de disciplines com música i teatre. La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal, d’altra banda, si bé anualment ofereix una residència artística amb convocatòria, durant l’any i en la mesura del possible, també vetlla per oferir-ne d’altres puntuals, com la que ha fet aquesta setmana la companyia Non Sin Tri.